Aloitettiin remontti. Kauan sitten. Ja saatiin suut täyteen sitä itseään.

Paskajaakko tiesi, että taloon tarvitaan remontti. Kylpyhuoneesta oli hyvä aloittaa, koska Paskajaakon vaimo on innokas saunoja ja nauttii puhtaudestakin. Paskajaakko järjesti talouteen remontin ajaksi ns. Spa-osaston, eli jotakin, mikä on hänen oma käsityksensä kelvollisista pesutiloista, ja aloitti remontin purkamalla saunan ja pesuhuoneen.

No, totuuden nimissä täytyy myöntää, ettei itse purkutyökään aivan suorilta jaloilta käynyt, vaan tokihan sekin vaihe vaati pitkällisiä pohdintoja ja vapaahetkiä päätyäkseen puoliväliin asti. Ei siinä mitään, eipä Paskajaakon vaimo mikään orjapiiskuri ole. Tosin muutama seikka on saanut kuukausien kuluessa vaimon alati yltyviin raivokohtauksiin:

1. Perhe. Paskajaakko ei ole mikään poikamies, joka voi itse päättää, kuinka kauan jaksaa remontin keskellä elää - tai kulkea ihmisten ilmoilla käymättä välillä kunnon pesulla.

2. Hengitystiet. Ihan helevetin kivaa olla vähän väliä jonkinsortin ongelmissa vain siksi, että nenä reagoi remonttipölyyn ja ilman epäpuhtauksiin.

3. Pyykinpesu. Paskajaakon järjestämällä Spa-osastolla on mahdollisuus pestä ja kuivata pyykkiä - paitsi jos putket jäätyy. Nyt on jäätyneet.

4. Salainen agenttius. Paskajaakon remontti venyy, eikä vaimo saa tietää sen salaisista yksityiskohdista mitään. Esimerkiksi sellainen salainen tieto, kuin "Milloin vatussa se on valmis?", täytyy säilyttää lukkojen takana, mieluiten magneettinauhalla, joka tuhoutuu 30 sekunnin kuluttua avausyrityksestä. Agentti Paskajaakko tietää, että kaikkein salaisimpia asioita ei vaan kerrota niille, joita asia koskee.

+ Paskajaakon vaimo on sitä tyyppiä, jota ottaa päähän aina kun huomataan, minkälaisia virheitä on tullut tehtyä. On tullut otettua mieheksi moinen vätys. On tullut perustettua perhe. On tullut aloitettua remontti. Vihkikaavaan pitäisi ainakin ehdottomasti tulla sellainen muutos, että myötä- ja vastamäkikysymyksen yhteydessä saisi option harkita uudemman kerran, jos yhdessä päädytään asumaan remontin keskelle.